Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Wieprzowina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięsko podawać z pieczywem

Wieprzowina

Składniki:

Wieprzowina

 

  • olej 10 dkg przecier pomidorowy 4 łyżeczki sól i papryka słodka do smaku smalec 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Wieprzowina
Pory oczyścić z części niejadalnych, dokładnie opłukać i pokrajać w poprzek na kawałki, do silnie rozgrzanego oleju włożyć pory, zasmażyć . Mięso pokrajać na kawałki jak na gulasz, tłuszcz roztopić na patelni, i usmażyć posolone kawałki mięsa, następnie mięso włożyć do rondla z porami, wlać ok 1 litra wody , dodać sól i gotować pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu na patelni zasmażyć paprykę i przecier pomidorowy , rozrzedzić zimną wodąi wlać do rondla, gdy mięso i pory będą miękkie , wszystkie składniki zamieszać i zagotować