Strona główna Wieprzowina duszona w warzywach

Wieprzowina duszona w warzywach

darek112 - autor przepisu Wieprzowina duszona w warzywach offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Wieprzowina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Wieprzowina duszona w warzywach


trudność: trudne
czas:

Wieprzowina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dkg mięsa i chudej łopatki wieprzowej.
  • 1 łyżka maki,
  • 20 dkg cebuli.
  • 5 strąków papryki,
  • 30 dkg fasoli (łuskanej młodej),
  • 50 dkg pomidorów.
  • 3 ząbki czosnku,
  • 10 dkg smalcu,
  • pasztet DROP
  • sól. pieprz,
  • czerwona sproszkowana papryka,
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Wieprzowina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć, pokrajać w niewielkie słupki i otoczyć w przesianej mące. wymieszać z czerwoną sproszkowaną papryką, następnie lekko obrumienić wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Zrumienione mięso osolić dodać pasztet, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka. Wyłuskaną fasolę opłukać, ugotować wkładając do wrzącej wody pod koniec gotowania osolić. Umytą paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik. Gdy duszące się mięso zacznie mięknąć dodać przygotowaną cebulę i paprykę , oprószyć solą i pieprzem dodać pozostały tłuszcz. Gdy warzywa zmiękną, dodać umyte, sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki pomidory, skrajane w ćwiartki lub plasterki. Dusić kilka minut, odstawić, dodać drobno posiekany czosnek i ugotowaną fasolę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie można dodać szczyptę cukru. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę lub półmisek, posypać posiekaną zieloną pietruszką, ozdobić listkami sałaty.



Komentarze do Wieprzowina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pieczeń na dziko Szynka w marynacie jogurtowej Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej
Schab w marynacie imbirowej Domowy karczek - idealna domowa wędlina Schab z gorczycą i kolendrą
Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Gulasz wieprzowy z dodatkami Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
Rolada schabowa z pieczarkami Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem Schab smażony w klasycznej panierce
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane