Strona główna Wieprzowina duszona w warzywach

Wieprzowina duszona w warzywach

darek112 - Przepis na: Wieprzowina duszona w warzywach offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Wieprzowina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Wieprzowina duszona w warzywach


trudność: trudne
czas:

Wieprzowina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dkg mięsa i chudej łopatki wieprzowej.
  • 1 łyżka maki,
  • 20 dkg cebuli.
  • 5 strąków papryki,
  • 30 dkg fasoli (łuskanej młodej),
  • 50 dkg pomidorów.
  • 3 ząbki czosnku,
  • 10 dkg smalcu,
  • pasztet DROP
  • sól. pieprz,
  • czerwona sproszkowana papryka,
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Wieprzowina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć, pokrajać w niewielkie słupki i otoczyć w przesianej mące. wymieszać z czerwoną sproszkowaną papryką, następnie lekko obrumienić wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Zrumienione mięso osolić dodać pasztet, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka. Wyłuskaną fasolę opłukać, ugotować wkładając do wrzącej wody pod koniec gotowania osolić. Umytą paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik. Gdy duszące się mięso zacznie mięknąć dodać przygotowaną cebulę i paprykę , oprószyć solą i pieprzem dodać pozostały tłuszcz. Gdy warzywa zmiękną, dodać umyte, sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki pomidory, skrajane w ćwiartki lub plasterki. Dusić kilka minut, odstawić, dodać drobno posiekany czosnek i ugotowaną fasolę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie można dodać szczyptę cukru. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę lub półmisek, posypać posiekaną zieloną pietruszką, ozdobić listkami sałaty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wieprzowina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pulpeciki cherry Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Zrazy ze schabu tradycyjne
Łopatka w sosie chrzanowym Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Schab duszony w sosie
Rolowany boczek z grzybami leśnymi Szaszłyki z mielonego z boczkiem Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane