Strona główna Wieprzowina duszona w warzywach

Wieprzowina duszona w warzywach

darek112 - Przepis na: Wieprzowina duszona w warzywach offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Wieprzowina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Wieprzowina duszona w warzywach


trudność: trudne
czas:

Wieprzowina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dkg mięsa i chudej łopatki wieprzowej.
  • 1 łyżka maki,
  • 20 dkg cebuli.
  • 5 strąków papryki,
  • 30 dkg fasoli (łuskanej młodej),
  • 50 dkg pomidorów.
  • 3 ząbki czosnku,
  • 10 dkg smalcu,
  • pasztet DROP
  • sól. pieprz,
  • czerwona sproszkowana papryka,
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Wieprzowina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć, pokrajać w niewielkie słupki i otoczyć w przesianej mące. wymieszać z czerwoną sproszkowaną papryką, następnie lekko obrumienić wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Zrumienione mięso osolić dodać pasztet, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka. Wyłuskaną fasolę opłukać, ugotować wkładając do wrzącej wody pod koniec gotowania osolić. Umytą paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik. Gdy duszące się mięso zacznie mięknąć dodać przygotowaną cebulę i paprykę , oprószyć solą i pieprzem dodać pozostały tłuszcz. Gdy warzywa zmiękną, dodać umyte, sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki pomidory, skrajane w ćwiartki lub plasterki. Dusić kilka minut, odstawić, dodać drobno posiekany czosnek i ugotowaną fasolę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie można dodać szczyptę cukru. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę lub półmisek, posypać posiekaną zieloną pietruszką, ozdobić listkami sałaty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wieprzowina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Niby gulasz z szaszłyka
Grillowany karczek musztardowy Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami
Pieczona szynka z czarną porzeczką Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Cukinia faszerowana Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane