oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Wieprzowina smażona z pigwą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podać wieprzowinę w naczyniu, w którym była pieczona, posypaną zieloną pietruszką.

Wieprzowina smażona z pigwą

Składniki:

Wieprzowina smażona z pigwą

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina smażona z pigwą
Mięso, pokrojone na porcje po około 150 g, posolić, popieprzyć, wyłożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć, aż ze wszystkich stron będzie pokryte rumianą skórką. Pigwy pokroić na duże kawałki i (po usunięciu nasion) usmażyć na maśle na półmiękko, po czym obłożyć nimi kawałki wieprzowiny, posypać cynamonem oraz dodać goździki, a patelnię przykryć i dopiec potrawę w piekarniku.