Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wieprzowina w czarnej kawie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć pod bieżącą wodą, pokroić w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obrać i

Wieprzowina w czarnej kawie

Składniki:

Wieprzowina w czarnej kawie

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w czarnej kawie
Mięso umyć pod bieżącą wodą, pokroić w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić mięso, dodać cebulę i czosnek. Zalać 172 szklanki wody i kawą- dusić około 30-40 minut, doprawić wszystkimi ziołami. Mąkę starannie rozrobić z mlekiem, dodać do mięsa i zagotować.