luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Wieprzowina w jarzębinie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wieprzowina w jarzębinie - coś innego w smaku ..polecam przepis na jarzębinę podam wkrótce.

Wieprzowina w jarzębinie

Składniki:

Wieprzowina w jarzębinie

 

  • ok. 50- 60 dkg wieprzowiny (udowej)
  • słoiczek jarzębiny w syropie
  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • sól, pieprz,
  • przyprawy do mięsa

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w jarzębinie
Mięso pokroić w plastry i rozbić (tylko trochę nie tak jak na schabowe)
odsmażyć na rumiano na ostrym ogniu , odłożyć..
w głębokiej patelni przygotować pokrojoną cebulkę, marchewkę i seler w słupki
podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju
podlać szklanką wody, ułożyć nasze mięso posypać solą i przyprawami,
na każdym kawałku ułożyć łyżeczkę jarzębiny
przykryć pokrywką i dusić ok 30-40 min
podawać z ziemniakami i surówką, mizerią itp