beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Wieprzowina w  paście pomidorowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Wieprzowina w  paście pomidorowej

Składniki:

Wieprzowina w  paście pomidorowej

 

  • 80 dag wieprzowiny bez kości,
  • 3  łyżki mąki,
  • 1  cebula,
  • 5  dag smalcu,
  • 3  łyżki pasty pomidorowej,
  • sól, pieprz,
  • pół szklanki śmietany 18%

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w  paście pomidorowej
Mięso umyć i  pokrajać w  plastry, następnie obsmażyć na tłuszczu do zrumienienia, wyjąć, starać się nie schładzać. Na tym samym tłuszczu zrumienić mąkę z  posiekaną cebulą. Rozprowadzić zimną wodą i  zagotować, mieszając do uzyskania gęstego sosu, do którego wkładamy obsmażone mięso. Gotujemy aż do uzyskania miękkości mięsa.Dodajemy do smaku sól i  pieprz, w  końcu gotowania dodać pastę pomidorową ze śmietaną.