caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Wieprzowina z gruszką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Coś dla miłośników połączeń mięsno-owocowych

Wieprzowina z gruszką

Składniki:

Wieprzowina z gruszką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z gruszką
Mięso lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Każdy plaster mięsa posypać orzechami, ułożyć na nim ćwiartkę gruszki i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać płyn. Przed podaniem usunać wykałaczki.