marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Wieprzowina z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia dania na obiad

Wieprzowina z grzybami

Składniki:

Wieprzowina z grzybami

 

  • 4 sznycle wieprzowe
  • sól
  • tymianek
  • 4 łyżki oleju
  • 50 dag świeżych lub mrożonych grzybów
  • 4 pomidory
  • 1 cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z grzybami
Na początku należy wieprzowinę opłukać, osaczyć, posypać solą i tymiankiem, następnie skropić olejem i odstawić na około 1-2 godziny w chłodne miejsce, aby mięso nabrało smaku. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać, większe pokroić na kawałki. Pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać grzyby i pomidory, chwilę podsmażyć. Polać kilkoma łyżkami gorącej wody, dodać tymianek i dusić na małym ogni, do smaku doprawić solą. Tak przygotowane mięso piec na ruszcie po 5 minut z każdej strony. Smacznego ; )