MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem barwionym kurkumą czyli odrobina wschodu na stole :)

Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy. W międzyczasie przygotowujemy mięso: Paprykę, pieczarki, cebulę, i pomidory kroimy w paski, czosnek drobno siekamy. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oleje, wrzucamy czosnek i imbir, podgrzewamy tak aby puściły aromat. Wrzucamy na to mięso i przyprawiamy papryką, curry i pieprzem. Smażymy na większym ogniu, tak aby zamknąć smak przypraw. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy pastę miso i sos sojowy - dusimy przez około 10 minut, podlewając od czasu do czasu wodą. Po tym czasie, dodajemy warzywa i pieczarki - dusimy kolejne 10 minut. Mięso i ryż nakładamy na talerz osobno. Ryż polewamy sosem słodkie chilli.
Wieprzowina z pastą miso i żółtym ryżem
Warzywa tniemy w piórka czosnek drobno siekamy i dusimy