Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wieprzowina z warzywami i grzybami mun

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso z warzywami podawać do ryżu ugotowanego na sypko.

Wieprzowina z warzywami i grzybami mun

Składniki:

Wieprzowina z warzywami i grzybami mun

 

  • 40 dag wieprzowiny bez kości,
  • 2 łyżeczki sezamu,
  • oliwa z oliwek,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 1 por (biała część),
  • 15 dag kapusty pekińskiej,
  • 1 cebula biała,
  • 2 marchewki,
  • 5 szt grzybków mun,
  • 1,5 szt papryki,
  • przyprawa chińska

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z warzywami i grzybami mun
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plastry. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne pokroić w paski, cebulę i por w krążki. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie słupki, kapustę pekińską dość grubo poszatkować. Grzyby zalać zimną wodą, odstawić na 10 minut, osączyć, pokroić na paseczki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę (wok) włożyć mięso i lekko podrumienić, dodać warzywa. Wszystko chwilę dusić pod przykryciem, co chwilę mieszając. Wlać sos sojowy, dodać sezam, przyprawę chińską, poddusić jeszcze około 5 minut