Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki gyros podany z kaszą jęczmienną

Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną

 

  • około 70 dag łopatki bądź szynkówki
  • 4 łyżki oleju
  • przyprawa do gyrosa
  • 3 łyżeczki sosu sojowego

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną
Mięso myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i kroimy na kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso. Całość posypujemy obficie przyprawą do gyrosa i smażymy do miękkości (zajęło mi około 15-20 minut) Na koniec dodajemy sos sojowy i przesmażamy mięsko. W międzyczasie gotujemy w osolonej wodzie kasze jęczmienna z dodatkiem łyżeczki masła. Podajemy z sosikiem ogórkami. Smacznego
Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną
Mięso myjemy, drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej
Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną
Całość posypujemy obficie przyprawą do gyrosa
Wieprzowy gyros z kaszą jęczmienną
Na koniec dodajemy sos sojowy i przesmażamy całość