Wiewiórka cioci Zosi

Z orzechami « poprzedni | następny »
motyl87 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 177
Wiewiórka cioci Zosi
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne ciasto, bardzo łatwe do przygotowania, zawsze wychodzi, polecam gorąco!


trudność: łatwe
czas:

Wiewiórka cioci Zosi - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka posiekanych włoskich orzechów
  • 3 duże jabłka (winne)

Wiewiórka cioci Zosi - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie. Jajka ubić z cukrem, następnie starannie wymieszać z mąką oraz poszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Nadal starannie mieszając cienkim strumykiem wlać olej. Gładkie ciasto dokładnie wymieszać z posiaknymi orzechami i pokrojonymi w drobną kostkę jabłkami. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Piec około 30 minut. RADA: Ciasto w całości można wykonać mikserem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wiewiórka cioci Zosi  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z orzechami
Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Ciasto z pianką orzechowo-kokosową Ciasto z prince polo
Miodownik z orzechami Drożdżowy wieniec ze śliwkami i orzechami Miodownik z orzechami i skórką pomarańczową
Orzechowy z bezą Sernik kajmakowy Ciasto - orzechowy laptop
Ciasto orzechowo-bananowe Ciasto czekoladowe z gruszkami i orzechami Pełnoziarniste ciasto orzechowe z cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane