Wiewiórka cioci Zosi

Z orzechami « poprzedni | następny »
motyl87 - Przepis na: Wiewiórka cioci Zosi offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 177
Wiewiórka cioci Zosi
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne ciasto, bardzo łatwe do przygotowania, zawsze wychodzi, polecam gorąco!


trudność: łatwe
czas:

Wiewiórka cioci Zosi - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka posiekanych włoskich orzechów
  • 3 duże jabłka (winne)

Wiewiórka cioci Zosi - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie. Jajka ubić z cukrem, następnie starannie wymieszać z mąką oraz poszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Nadal starannie mieszając cienkim strumykiem wlać olej. Gładkie ciasto dokładnie wymieszać z posiaknymi orzechami i pokrojonymi w drobną kostkę jabłkami. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Piec około 30 minut. RADA: Ciasto w całości można wykonać mikserem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wiewiórka cioci Zosi  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z orzechami
Ciasto z prince polo Miodownik z orzechami Drożdżowy wieniec ze śliwkami i orzechami
Miodownik z orzechami i skórką pomarańczową Orzechowy z bezą Sernik kajmakowy
Ciasto - orzechowy laptop Ciasto orzechowo-bananowe Ciasto czekoladowe z gruszkami i orzechami
Pełnoziarniste ciasto orzechowe z cukinią Miodownik z kokosem i karmelowym słonecznikiem Ciasto orzechowe z masą chałwową i malinami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane