kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

wieżyczki z polędwicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawie wyglądające i przepyszne wieżyczki z polędwicy, cukinii, pomidorów i ciągnącego się gorącego sera

wieżyczki z polędwicy

Składniki:

wieżyczki z polędwicy

 

  • kilka kawałków polędwiczek wieprzowych
  • sól
  • Marynata:
  • oliwa z oliwek
  • łyżka octu balsamicznego
  • po garsci tymianku, pietruszki, rozmarynu
  • 3 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę
  • czosnek-3 zabki posiekany drobno

 

Sposób przygotowania:

wieżyczki z polędwicy
Mięso kroimy w plastry w poprzek włókien oczywiście, rozbijamy lekko na ładne okrągłe medaliony, solimy. Z podanych składników robimy marynatę i moczymy w niej medaliony co najmniej 2 godziny a lepiej całą nockę-:) medaliony obsmażamy na oliwie z obu stron. kroimy w plastry cukinię, również ja obsmażamy na oliwie, odsączamy na papierowym ręczniku. Ser kroimy w plastry, podobnie jak pomidora. tworzymy wieżyczki- plaster cukinii, plaster mięska, plaster sera i pomidor. Pomidorka solimy. Zapiekamy w piekarniku w 180 st. około 15 minut.Posypujemy ziołami.