mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Wieżyczki z pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna przekąska. Należy ją przygotować od razu przed podaniem

Wieżyczki z pstrągiem

Składniki:

Wieżyczki z pstrągiem

 

  • 25 dag wędzonego pstrąga
  • 1 paczka okrągłych krakersów
  • 5 łyżek twarożku wiejskiego
  • 2 łyżki ubitej śmietany kremówki
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 pomarańczy
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wieżyczki z pstrągiem
Z pstrąga usunąć ości. 20dag pokroić na małe kawałki. Resztę pokroić w paseczki. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Wycisnąć sok z cytryny i pomarańczy. Kawałki pstrąga zmiksować, skropić 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką soku z pomarańczy. Wymieszać z twarożkiem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Kremem posmarować krakersy i przekładać je na stojąco - wieżyczka powinna składać się z 3 krakersów. Wierzch wieżyczki posmarować również kremem a na nim ułożyć paseczki pstrągi i posypać "na grubo" szczypiorkiem.
Smacznego

Tagi:

pstrąg