madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Wigilijne paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetnie pasują do wigilijnego barszczu ale w mojej kuchni pojawiają się znacznie częściej

Wigilijne paszteciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wigilijne paszteciki

 

Sposób przygotowania:

Wigilijne paszteciki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: Mleko mieszamy z wodą , jajkiem i odrobiną soli, a następnie dodajemy mąkę pszenną do momentu aż ciasto nabierze konsystencji gęstej śmietany. Smażymy naleśniki. W zależności od patelni na której smażymy wyjdzie nam różna ilość naleśników. Ważne aby były cienkie bo inaczej będą pękać przy zwijaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy chwilkę , a na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładamy farsz i zwijamy. Panierujemy w rozbełtanych jajkach i bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do momentu aż nabiorą ładnego złotego koloru.
Wigilijne paszteciki
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki
Wigilijne paszteciki
Pokrojoną cebulę szklimy i dodajemy pokrojone pieczarki
Wigilijne paszteciki
Na każdym naleśniku układamy farsz i zwijamy
Wigilijne paszteciki
Panierujemy w jajku i bułce a potem smażymy na rozgrzanym oleju