cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Wigilia w trzech odsłonach

Wigilijne racuchy z Podlasia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wigilia regionalna

Wigilijne racuchy z Podlasia

Składniki:

Wigilijne racuchy z Podlasia

 

 

Sposób przygotowania:

Wigilijne racuchy z Podlasia
Zagniatamy ciasto z mąki, odrobiny ciepłej wody i drożdży.

Dodajemy po szczypcie soli i cukru oraz opłukane rodzynki. Wyrabiamy drewniana łyżką, odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce przynajmniej na godzinę.

Gdy podwoi swoją objętość wykrawamy zimną łyżką porcje i wykładamy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiany kolor i posypujemy cukrem pudrem.