p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Wigilijne rolmopsy z rodzynkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wigilijne rolmopsy w zalewie octowej z rodzynkami

Wigilijne rolmopsy z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wigilijne rolmopsy z rodzynkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wigilijne rolmopsy z rodzynkami
Solone matijasy przełozyć do miski i zalać na całą noc zimną wodą. Ogórki pokroić w ćwiartki i jeszcze na połówki, śledzie osuszyć, ułożyć na początku płata matijasa ogórka, zawijać i przebijać 2 wykałaczkami, ale tak by przebiły ogórki, ułożyć rolmopsy w wysokim słoju. Wodę z octem zagotować, dodać cukier, cebulę pokrojoną w piórka i przyprawy, dodać łyżkę rodzynek i obgotować. Zostawić zalewę do wystygnięcia. Po ostygnięciu zalać rolmopsy zalewą wraz z przyprawami i cebulą i zostawić w chłodnym miejscu. Na Wigilie będą super.
Wigilijne rolmopsy z rodzynkami
Ogórki pokroić w ćwiartki i jeszcze na połówki, przygotować pozostałe składniki
Wigilijne rolmopsy z rodzynkami
ułożyć na początku płata matijasa ogórka, zawijać i przebijać 2 wykałaczkami
Wigilijne rolmopsy z rodzynkami
Wodę z octem zagotować, dodać cukier, cebulę pokrojoną w piórka i przyprawy, dodać łyżkę rodzynek i obgotować
Wigilijne rolmopsy z rodzynkami
ułozone w słoju rolmopsy zalać zalewą wraz z przyprawami i cebulą