Strona główna Wigilijne smażone kapelusze borowików

Wigilijne smażone kapelusze borowików

Przepis redakcyjny
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Wigilijne smażone kapelusze borowików
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschn


trudność: łatwe
czas:

Wigilijne smażone kapelusze borowików - SKŁADNIKI:

  • 12 suszonych kapeluszy borowikowych
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła

Wigilijne smażone kapelusze borowików - PRZYGOTOWANIE:

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschną solimy, pieprzymy i posypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię. Jajko roztrzepujemy na 1 talerzyku. Na drugi wysypujemy bułkę tartą. Kapelusze zanurzamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rumiano.



Komentarze do Wigilijne smażone kapelusze borowików  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pieczarki z ryżem i pietruszką Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Smażony kotlet z kani
Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Krem pieczarkowy z tostem
Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką Rolada Eli z żółtego sera Przepiórcze jaja na pieczarkach
Schab w mleczno- grzybowym sosie Borowiki w śmietanie z cebulą Kotlety z boczniaków,cukini i jajek
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane