Strona główna Wigilijne smażone kapelusze borowików

Wigilijne smażone kapelusze borowików

Przepis redakcyjny
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Wigilijne smażone kapelusze borowików
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschn


trudność: łatwe
czas:

Wigilijne smażone kapelusze borowików - SKŁADNIKI:

  • 12 suszonych kapeluszy borowikowych
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła

Wigilijne smażone kapelusze borowików - PRZYGOTOWANIE:

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschną solimy, pieprzymy i posypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię. Jajko roztrzepujemy na 1 talerzyku. Na drugi wysypujemy bułkę tartą. Kapelusze zanurzamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rumiano.



Komentarze do Wigilijne smażone kapelusze borowików  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Smażony kotlet z kani Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Krem pieczarkowy z tostem Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką
Rolada Eli z żółtego sera Przepiórcze jaja na pieczarkach Schab w mleczno- grzybowym sosie
Borowiki w śmietanie z cebulą Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Szybka potrawka wg Megg
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane