Strona główna Wigilijne smażone kapelusze borowików

Wigilijne smażone kapelusze borowików

Przepis redakcyjny
Wigilijne smażone kapelusze borowików
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschn


trudność: łatwe
czas:

Wigilijne smażone kapelusze borowików - SKŁADNIKI:

Wigilijne smażone kapelusze borowików - PRZYGOTOWANIE:

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschną solimy, pieprzymy i posypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię. Jajko roztrzepujemy na 1 talerzyku. Na drugi wysypujemy bułkę tartą. Kapelusze zanurzamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rumiano.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wigilijne smażone kapelusze borowików  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Tymiankowy sos grzybowy z duszonych grzybów Zupa grzybowa z gwiazdkami Roladki w borowikach
Placek ziemniaczany z grzybami Mielone w sosie grzybowym Placek po węgiersku
Grzybki w sosie pomidorowym Polędwiczki w sosie grzybowym Pulpeciki w sosie grzybowym
Filet z kurkami, szpinakiem i serem Warkocz z suszonymi grzybami i majonezem Łazanki z grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane