Strona główna Wigilijne smażone kapelusze borowików

Wigilijne smażone kapelusze borowików

Przepis redakcyjny
Wigilijne smażone kapelusze borowików
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschn


trudność: łatwe
czas:

Wigilijne smażone kapelusze borowików - SKŁADNIKI:

  • 12 suszonych kapeluszy borowikowych
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła

Wigilijne smażone kapelusze borowików - PRZYGOTOWANIE:

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschną solimy, pieprzymy i posypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię. Jajko roztrzepujemy na 1 talerzyku. Na drugi wysypujemy bułkę tartą. Kapelusze zanurzamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rumiano.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wigilijne smażone kapelusze borowików  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Mostki ( żeberka ) w borowikach i cebuli Kurczak z Marengo Pyszny sosik grzybowy
Pierogi z kurkami i mięsem Zupa grzybowa z natką i śmietaną Krokiety z grzybami i papryką
Roladki schabowe z grzybami Kurczak duszony w pomidorach i kurkach z ryżem Jajecznica z kurkami
Sos serowy z szynką i pieczarkami Pierogi z pieczarkami i serem żółtym Kurczak w leśnym zagajniku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane