Strona główna Wigilijne smażone kapelusze borowików

Wigilijne smażone kapelusze borowików

Przepis redakcyjny
Wigilijne smażone kapelusze borowików
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschn


trudność: łatwe
czas:

Wigilijne smażone kapelusze borowików - SKŁADNIKI:

  • 12 suszonych kapeluszy borowikowych
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła

Wigilijne smażone kapelusze borowików - PRZYGOTOWANIE:

Borowiki moczymy przez całą noc w mleku. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem wody do miękkości. Studzimy, odsączamy, gdy przeschną solimy, pieprzymy i posypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię. Jajko roztrzepujemy na 1 talerzyku. Na drugi wysypujemy bułkę tartą. Kapelusze zanurzamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rumiano.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wigilijne smażone kapelusze borowików  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Polędwica Eli z bobem Sos podgrzybkowy do klopsików Orzotto z kurkami
Schab zapiekany pod pierzynką z gąsek Cukinia z leśnymi grzybami Francuska rolada z pieczarkami i indykiem
Jajecznica z kaniami Szaszłyki drobiowe z cukinią i pieczarkami  Marynowane rydze
Młoda kapusta Eli z bobem,pieczarkami i kiełbasą Kasza gryczana z kurkami Kurczak z grzybami i makaronem soba

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane