iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wigilijny deser z pęczaku i czekolady

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Coś szybkiego coś słodkiego i smacznego. Mini deser na wieczór wigilijny. Dzieci to polubią, a la kutia dla osób, które nie lubią maku.

Wigilijny deser z pęczaku i czekolady

Składniki:

Wigilijny deser z pęczaku i czekolady

 

 

 

  • 4 łyżki czekolady - nutella

 

  • skórki cytrusów - kolorowa mieszanka

Sposób przygotowania:

Wigilijny deser z pęczaku i czekolady
Pęczak zalewamy woda ok 2 cm nad poziom kaszy i gotujemy do miękkości. Do zimnej kaszy dodajemy czekoladę i mieszamy.

Orzechy siekamy nożem i dodajemy do kaszy z czekolada . Następnie dodajemy skórki owoców. Wszystko razem mieszamy. Chłodzimy w lodówce. Przed podaniem ozdabiamy posypką do ciasteczek.