Strona główna wilgotny Piernik z powidłami

wilgotny Piernik z powidłami

bede.gryzc - Przepis na: wilgotny Piernik z powidłami offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 22
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
wilgotny Piernik z powidłami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

nietypowy piernik, mało piernikowy, pyszny, wilgotny i szybko znikający :)


trudność: łatwe
czas:

wilgotny Piernik z powidłami - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mleka
  • 0,5 szkl oleju
  • 2,5 szkl maki
  • 3 łyżki kakao
  • łyżeczka sody
  • przyprawa do piernika (1 opak = ok 20g)
  • 3 czubate łyżki stołowe powideł śliwkowych (najlepiej domowej roboty)

wilgotny Piernik z powidłami - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ubić z cukrem, dodać mleko i olej. Mąkę+kakao+sodę+przyprawę do piernika wymieszać i dodawać do masy jajecznej (stopniowo). Gdy masa będzie wyrobiona dodać powidła i miksować jeszcze ok 3minut żeby się dobrze wymieszały. Wlać do formy. 180stopni C ok 40-45min


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do wilgotny Piernik z powidłami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jarski pasztet z dynią Konfitura z aronii i śliwek Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy Domowe hamburgery
Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Kruche pyszności
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto Cynamonowiec z porzeczkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane