pkhorzyk118

pkhorzyk118

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Winne golonko pieczone

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Golonka smakuje wyśmienicie -można podawać na zimno jak i na gorąco.

Winne golonko pieczone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Winne golonko pieczone

 

Sposób przygotowania:

Winne golonko pieczone
Przygotowujemy zalewę do golonek-do wody dodać przyprawy i lekko posolić obiema solami .Skórę golonki ponacinać w paseczki i włożyć do zalewy na noc. Po wyjęciu golonki natrzeć papryką słodką i polac połową szklanki wina .Piec w naczyniu żaroodpornym ok 2,5 godz.w temp.180'C a pod koniec pieczenia przewrócić golonki na drugą stronę i polać resztą wina.
Winne golonko pieczone
Golonka włożyć do przygotowanej zalewy i pozostawić na noc.
Winne golonko pieczone
Po wyjęciu z zalewy golonka posmarowac przyprawami .
Winne golonko pieczone
Piec w naczyniu żaroodpornym przez ok 2,5 godz.

Tagi:

golonko