p.haju

p.haju

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Winniczki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: Å‚atwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smakowite francuskie amciu, amciu

Winniczki

Składniki:

Winniczki

 

Sposób przygotowania:

Winniczki
Wszystkie zioÅ‚a bardzo drobno posiekać (powinno po posiekaniu być ca. 10 Å‚yżek). Eszelotki również posiekać bardzo drobno. ZÄ…bki czosnku posolić, a nastÄ™pnie rozgnieść w prasce. Wszystko dokÅ‚adnie wymieszać (najlepiej melakserem).
Ślimaki odcedzić z ich puszkowego soku i powkładać po jednym do nabytych wcześniej w sklepie skorupek, następnie wypełnić muszle do pełna powstałym masłem ziołowym.
Piec ca. 10 – 15 minut (do momentu aż roztopi siÄ™ masÅ‚o) w rozgrzanym do ca. 160 – 180°C (góra/dóÅ‚) piekarniku.

Smacznego :))

PS
Można podawać z białym lub czerwonym wytrawnym winem.

Tagi:

ślimaki