jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Wino grzane wg Jagienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe wino grzane, dobre na przeziębienia

Wino grzane wg Jagienki

Składniki:

Wino grzane wg Jagienki

 

  • 1 butelka wytrawnego czerwonego wina
  • 5 łyżek cukru
  • goźdiki- kilka
  • cynamon- kawałek
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Wino grzane wg Jagienki
Do połowy wina dodać przyprawy: goździki, cynamon oraz cukier.
Gotować około 1 minuty pod przykryciem.
Zdjąć z ognia, chwilę pozostawić, odcedzić.
Pozostałe wino podgrzać i połączyć z winem przegotowanym.
Podawać w wysokich, cienkich szklankach.