Strona główna Wino z jasnych winogron

Wino z jasnych winogron

Wina « poprzedni | następny »
lola11992 - Przepis na: Wino z jasnych winogron offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 622
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wino z jasnych winogron
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jest to wino białe o miłym bukiecie zapachu!


trudność: trudne
czas:

Wino z jasnych winogron - SKŁADNIKI:

Wino z jasnych winogron - PRZYGOTOWANIE:

Winogrona jasne dokładnie umyć w wodzie, a następnie osuszyć i zgnieść drewnianą pałką. W trzech litrach wody rozpuścić siedem kilogramów cukru oraz drożdże fermentacyjne. W następnej kolejności słodkim syropem zalać rozdrobnione jasne winogrona. Całość należy umieścić w baniaku z fermentacyjną rurką. Winogrona zalane syropem trzeba odłożyć na sześć tygodni do fermentacji w temperaturze pokojowej. Po upływie sześciu tygodniu płyn zlać rurką fermentacyjną, a następnie dolać siedem litrów wody i ponownie odstawić na sześć tygodniu, ale tym razem w ciemnym, chłodnym miejscu ( najlepiej spiżarni). Po ukończeniu fermentacji i sklarowaniu się wina uzyskuje się wyborny trunek. Wino należy przelać do szklanych, ciemnych butelek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wino z jasnych winogron  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane