Strona główna Wino z jasnych winogron

Wino z jasnych winogron

Wina « poprzedni | następny »
lola11992 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 622
zdjęcia: 1 z 1
Wino z jasnych winogron
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jest to wino białe o miłym bukiecie zapachu!


trudność: trudne
czas:

Wino z jasnych winogron - SKŁADNIKI:

Wino z jasnych winogron - PRZYGOTOWANIE:

Winogrona jasne dokładnie umyć w wodzie, a następnie osuszyć i zgnieść drewnianą pałką. W trzech litrach wody rozpuścić siedem kilogramów cukru oraz drożdże fermentacyjne. W następnej kolejności słodkim syropem zalać rozdrobnione jasne winogrona. Całość należy umieścić w baniaku z fermentacyjną rurką. Winogrona zalane syropem trzeba odłożyć na sześć tygodni do fermentacji w temperaturze pokojowej. Po upływie sześciu tygodniu płyn zlać rurką fermentacyjną, a następnie dolać siedem litrów wody i ponownie odstawić na sześć tygodniu, ale tym razem w ciemnym, chłodnym miejscu ( najlepiej spiżarni). Po ukończeniu fermentacji i sklarowaniu się wina uzyskuje się wyborny trunek. Wino należy przelać do szklanych, ciemnych butelek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wino z jasnych winogron  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Focaccia z cebulą Gofry z bitą śmietaną Kofty wieprzowe
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Glazurowane marchewki
Kapusta w paprykach Sałatka curry z kurczaka Pizza na kruchym cieście
Muszelki z sosem mięsno warzywnym Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Naleśniki kukurydziane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane