piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Wiosenna euforia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonały seder na każdą okazję .

Wiosenna euforia

Składniki:

Wiosenna euforia

 

  • Biszkopt:
  • 100g masła
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 3 żółtka
  • 3 białka
  • 100g cukru
  • 50g mąki pszennej
  • Mus serowy:
  • 7 żółtek
  • 110g cukru
  • 40g miodu
  • 370g serka półtłustego
  • 350g śmietany 33%
  • 20g żelatyny
  • 60g wody
  • 30g skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • skórka otarta z jednej pomarańczy
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • Mus czekoladowy:
  • 300g śmietany 33 %
  • 80g gorzkiej czekolady
  • 7g żelatyny
  • 30g cukru pudru
  • 1 zółtku

Sposób przygotowania:

Wiosenna euforia
Biszkopt: Masło ubić ,dodać żółtka , roztopioną czekoladę i wymieszać . Ubić białko podsypując cukrem , do rozpuszczenia. Do przygotowanej masy dodać białko , mąkę i całość delikatnie wymieszać i piec w temp. 180 stopni przez około 30 minut. 'Mus serowy: Żółtka ubić z cukrem i miodem ,dodać zmielony serek , drobno pokrojoną skórkę pomarańczową , otarte skórki, namoczoną i rozpuszczoną żelatynę i wymieszać . Na końcu delikatnie połączyć ze śmietaną .Mus czekoladowy: żelatynę namoczyć i rozpuścić , dodać żółtko z cukrem , rozpuszczona czekoladę i całość wymieszać z ubitą śmietaną .N biszkopt wlać mus serowy następnie dodać mus czekoladowy i ponownie wypiekać przez około 30 minut w temp 180 stopni. Następnie udekorować kawałkami czekolady.