anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Wiosenna jajecznica z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Propozycja śniadaniowa na ciepło. Jeśli ktoś nie lubi rzeżuchy może ją zastąpić np. szczypiorkiem.

Wiosenna jajecznica z pieczarkami

Składniki:

Wiosenna jajecznica z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna jajecznica z pieczarkami
Dokładnie umyte jajka rozbijam do miseczki, roztrzepuję je z solą i pieprzem. Oczyszczone pieczarki szybko opłukuję wodą, kroję na plasterki i wkładam na rozgrzaną patelnię. Smażę, od czasu do czasu mieszając. Dodaję masło i wlewam wcześniej przygotowaną masę jajeczną, smażę na małym ogniu cały czas mieszając. Usmażoną jajecznicę zdejmuję z ognia i dodaję posiekaną rzeżuchę, ewentualnie jeszcze doprawiam solą i pieprzem.
Podaję z pieczywem.