Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Wiosenna jajecznica z pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna jajecznica ze swojskich jajek z pomidorem, cebulką i kiełbaską... Znakomite niedzielne śniadanko!

Wiosenna jajecznica z pomidorem

Składniki:

Wiosenna jajecznica z pomidorem

 

  • masło - 1 łyżka
  • cebula -1 sztuka duża
  • kiełbasa - 200 g
  • jajko - 5 szt
  • pomidor - 1 duży
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna jajecznica z pomidorem
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki , przekroić na pół i wydrążyć gniazdo nasienne, a następnie pokroić go w grubą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kiełbaskę kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy cebulkę. Cebulę duzimy pod przykryciem aż trochę zmięknie. Do uduszonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy około 3 minuty. Dodajemy jajka, dokładnie mieszamy je z kiełbaską i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż będą częściowo ścięte. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami i chwilke jeszcze smażymy aż pomidory się zagrzeja. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego!