iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna kasza wiejska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zdrowa kolorowa sałata z kaszy -wiosenna.

Wiosenna kasza wiejska

Składniki:

Wiosenna kasza wiejska

 

  • 1 szkl kasza wiejska,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 pęczek rzodkiewka,
  • pieprz,
  • Sól,
  • oliwa,
  • sok z limonki do smaku,
  • 1 szt cebula,
  • natka pietruszki,
  • szczypior,
  • 1/2 szt ogórek zielony

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna kasza wiejska
Kaszę wiejską gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Rzodkiewki myjemy odcinamy końcówki i kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łupiny siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z sobą. Szczypior i natkę pietruszki myjemy i kroimy drobno dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy i doprawiamy do smaku. Oliwą ,solą pieprzem świeżo mielonym i sokiem z limonki.Odstawiamy na 10 min , żeby smaki przeszły się .

Tagi:

kasza kasze