mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Wiosenna patelnia rozmaitości

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

wiosenna patelnia z warzywami i makaronem. Polecam

Wiosenna patelnia rozmaitości Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenna patelnia rozmaitości

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • ½ brokuły
  • 1 bakłażan
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula czerwona
  • 100 gram makaronu penne 3 kolory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka Bazyli suszonej
  • 1 łyżeczka oregano suszone
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek świeży
  • Oliwa

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna patelnia rozmaitości
Bakłażana myje, kroję na plastry 2 cm, i solę obficie. Odstawiam na 30 minut. Do miseczki wlewam oliwę 4 łyżki, dodaję bazylie, oregano, sól, pieprz, czosnek sprasowany, pierś zkurczaka. Odstawiam na godzinę. Bakłażan myję dokładnie z soli pod zimną wodą. Na patelni grillowej na oleju smażę. Doprawiam pieprzem. Wykładam na papierowy ręcznik. Pierś z kurczaka smażę też na patelni grillowej, razem z cebulą pokrojoną w piórka. Brokuł dziele na różyczki i gotuje w osolonej wodzie aldente. Makaron także gotuję aldente. Kurczaka kroję na kawałki, dodaję makaron odcedzony, pomidorki koktajlowe, brokuł, bakłażan, cebulkę. Całość mieszam i podaję
Wiosenna patelnia rozmaitości
Bakłażan pierś z kurczaka zamarynowana pomidorki
Wiosenna patelnia rozmaitości
Bakłażan pokrojony na plastry 2 cm posolony
Wiosenna patelnia rozmaitości
Kurczak usmazony na patelni grillowej na oleju