Strona główna Wiosenna sałatka

Wiosenna sałatka

Sałatki « poprzedni | następny »
jaga85 - Przepis na: Wiosenna sałatka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 677
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wiosenna sałatka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Sałatki to pyszne i zdrowe posiłki. Staram się je więc często przygotowywać dla mojej rodziny! POLECAM!!!


trudność: łatwe
czas:

Wiosenna sałatka - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • Główka sałatki,
  • 3 -4 rzodkiewki,
  • 3 jajka ,
  • Pomidor,
  • Kilka kostek sera feta,
  • Oliwa z oliwek, sól, pieprz do smaku,
  • 5-6 listków bazylii do dekoracji

Wiosenna sałatka - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Sałatkę płuczemy i rwiemy delikatnie. Przekładamy do miski. Dokładamy do niej jajka, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, pokrojonego pomidora oraz ser feta. Całość polewamy oliwą z oliwek, solimy i pieprzymy. Bazylie kroimy w paseczki i oprószamy nią sałatkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wiosenna sałatka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Biało- czerwona sałatka z fetą Bardzo lekka kolorowa sałatka Obiadowa sałatka z suszonym pomidorem
Sałatka układanka z kalafiorem Lekki deser ze śliwkami Coleslaw biało-czerwony
Pieczarkowa sałatka z ryżem i ogórkami Egzotyczna sałatka w szklance Sałatka z żółtego sera i papryki
Sałatka z makaronem i tuńczykiem Sałatka z selerem konserwowym i szynką Sałatka pomidorowo - czosnkowa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane