malgosiakraw

malgosiakraw

Kucharz
[Przepisów: 11]

Wiosenna sałatka kolorowa z rzeżuchą i jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka może być jako przekąska z pieczywem lub dodatek do drugiego dania np. z drobiem.W wersji lżejszej stosujemy jogurt.

 Wiosenna sałatka kolorowa z rzeżuchą i jogurtem

Składniki:

Wiosenna sałatka kolorowa z rzeżuchą i jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka kolorowa z rzeżuchą i jogurtem
Jajka ugotować na twardo,schłodzić,a następnie obrać i pokroić w kostkę.Ogórka umyć i obrać.Wszystkie składniki po dokładnym umyciu pokroić w grubszą kostkę.Dodać jogurt,doprawić do smaku,posypać rzeżuchą,wymieszać,schłodzić w lodówce.Rzeżuchę dodajemy według własnego uznania,najlepiej wyhodowaną przez siebie.

Tagi:

jajko jajka