iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Sałatka na powitanie wiosny, bardzo zdrowa z cieciorką, rzodkiewką i jajeczkiem. Szybka w zrobieniu, smaczna, nadaję się do pracy, wycieczkę a także na konsumpcję w domku.

Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką

Składniki:

Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką

 

  • 1 puszka cieciorki

 

  • 1/2 pęczka rzodkiewki

 

 

  • 10 dag szynki drobiowej

 

 

 

  • tabasco

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką
Cieciorkę odsączamy z zalewy. Awokado obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę.

Rzodkiewki myjemy, odcinamy końce i kroimy w plasterki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w większą kostkę.

Jajka gotujemy na miękko. Rozdrabniamy nożem i dodajemy do sałatki.

Szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy sól, tabasco i olej lniany.

Mieszamy. Chłodzimy i podajemy.