Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną

Kolorowa i sycąca - ta sałatka z dodatkiem kaszy jaglanej idealnie sprawdzi się na zdrowe drugie śniadanie. Lekka i niskokaloryczna. Warta wypróbowania!

Składniki:

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną

 

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • pęczek rzodkiewek
  • 3 czerwone cebulki ze szczypiorkiem
  • 2 pomidory
  • 10 dag szynki w kawałku
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną
1. Kaszę ugotuj na sypko w osolonym wrzątku.

2. Pomidory przekrój na połówki, wyjmij środki z pestkami, a resztę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój razem ze szczypiorkiem w kostkę. Rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój razem z szynką w kostkę.

3. Kaszę wymieszaj z warzywami i szynką. Przed podaniem wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.