Wiosenna sałatka z tuńczykiem i brokułem

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Wiosenna sałatka z tuńczykiem i brokułem

Doskonała, sycąca, idealna na lunch lub specjalne okazje. Sałatka z tuńczykiem to pyszny patent na drugie śniadanie. Pokochasz jej smak!

Składniki:

Wiosenna sałatka z tuńczykiem i brokułem

 

  • 15 dag makaronu
  • 1/2 brokułu
  • puszka tuńczyka w zalewie
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki sosu winegret lub sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z tuńczykiem i brokułem
1. Makaron ugotuj i odcedź.

2. Brokuł podziel na różyczki i obgotuj w lekko osolonej wodzie.

3. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w paseczki.

4. Sos z tuńczyka wlej do miseczki i wymieszaj z sosem winegret albo z sokiem z cytryny.

5. W misce wymieszaj makaron, brokuł, paprykę i tuńczyka. Dodaj sos i jeszcze raz wymieszaj.