nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Wiosenna surówka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Można ją podawać zarówno do mięs, jak i do jajek sadzonych.

Wiosenna surówka do obiadu

Składniki:

Wiosenna surówka do obiadu

 

  • mała główka sałaty lodowej
  • 1 niezbyt duży ogórek
  • pęczek rzodkiewki
  • kubek śmietany 10%
  • sos do sałatek czosnkowy

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka do obiadu
Oddzielamy liście sałaty i rwiemy je na mniejsze kawałki. Wszystko umieszczamy w dużej misce. Ogórka i rzodkiewkę dokładnie myjemy, po czym kroimy w drobną kostkę. Wszystko wrzucamy do sałaty i dokładnie mieszamy. Śmietanę mieszamy z sosem sałatkowym. Całość dokładnie łączymy na krótko przed podaniem.