Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Wiosenna zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna i pożywna zupa z młodych warzyw, a dodatek jogurtu dodatkowo podkreśla jej walory smakowe. Polecam.

Wiosenna zupa warzywna

Składniki:

Wiosenna zupa warzywna

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa warzywna

ETAP 1:

Wiosenna zupa warzywna
Wiosenna zupa warzywna z kaszą jęczmienną

Cebulę, ziemniaki, marchewkę i seler pokroić w kostkę. Do garnka wlać oliwę i rozgrzać, wrzucić warzywa. Mieszając smażyć przez 5 minut.

ETAP 2:

Wiosenna zupa warzywna
Wiosenna zupa warzywna z kaszą jęczmienną

Warzywa zalać bulionem i dodać kaszę. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Kiedy warzywa i kasza się ugotują wlać mleko i jeszcze kilka minut gotować. Zupę posypać natką pietruszki, a na jej powierzchnię nałożyć łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.