iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna zupa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Smaczna zupa dla całej rodziny z dużą ilością warzyw. Do tego świeże zdrowe jajeczko. Zupa na każdy dzień tygodnia.

Wiosenna zupa z jajkiem

Składniki:

Wiosenna zupa z jajkiem

 

 

  • 2 marchewki żółte

 

  • 2 marchewki pomarańczowe

 

 

  • 1 seler

 

 

  • 1 udko

 

 

 

  • 1 szklanka zielonego groszku

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa z jajkiem
Do garnka z wodą ok 1,5 litra wkładamy umyte udko kurze. Gotujemy ok 15 min. Solimy do smaku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Kalafior myjemy i kroimy w małe różyczki. Marchewki obieramy jedne kroimy w plasterki drugie w kostkę. Seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka.

Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy groszek zielony. Zagotowujemy. Wlewamy śmietanę. Doprawiamy sola i wyciśniętym czosnkiem do smaku.

Jajka gotujemy obieramy i podajemy z zupą.

Tagi:

zupy warzywa