basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Wiosenna zupka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest wspaniałą zupą wiosenną.Cudownie pachnie.Bardzo prosta w ugotowaniu.Wszyscy się nią zachwycają.

Wiosenna zupka

Składniki:

Wiosenna zupka

 

  • kość od schabu 1 szt.
  • marchewka młoda 10szt.
  • ziemniaki młode 6 szt.
  • kalafior 0,25 szt
  • brokuł 0,25 szt.
  • papryka czerwona świeża 2 szt.
  • pomidory 2szt.
  • buraczki młode z łodygami 3 szt
  • pietruszka zielona 6 gałązek
  • seler zielony 3 gałązki
  • por 2 listki
  • lubczyk 1 gałązka
  • koperek 1 pęczek
  • śmietana gęsta 1 szklanka
  • pieprz mielony według uznania
  • pieprz ziołowy według uznania
  • jarzynka według uznania
  • magii według uznania
  • ziele angielskie według uznania
  • liść laurowy według uznania
  • kapusta młoda 4 listki

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupka
Kości od schabu zalewam wodą, dodając ziele angielskie,liść laurowy i wszystkie przyprawy według uznania. Po około 30 minutach gotowania, wyjmuję kości a dodaję jarzyny pokrojone w kostkę, bez pomidora.Pomidora dodaję pod koniec gotowania, jak ziemniaki są miękkie.Marchewkę dodaję w całości, bo zupę gotuję z młodych jarzyn które przerywam, więc jest jeszcze mała. Jak ziemniaki są miękkie, dodaję pokrojone: pietruszkę natkę,seler natkę,por i pomidory pokrojone w kostkę.Na końcu dodaję śmietanę. Życzę smacznego.

Tagi:

schab