Wiosenne gotowanie w CookUp

Szparagi, krewetki, wołowina, chleb, lody oraz kuchnia tajska, włoska, francuska i polski fusion to tylko niektóre z tematów wiosennych warsztatów w Cook Up.

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Wiosenne gotowanie w CookUp

Szparagi, krewetki, wołowina, chleb, lody oraz kuchnia tajska, włoska, francuska i polski fusion to tylko niektóre z tematów warsztatów kulinarnych, które odbędą się tej wiosny w studiu kulinarnym CookUp. W menu także zajęcia z posługiwania się nożem w kuchni oraz francuskie gotowanie z okazji Dnia Matki.

Polski fusion to cykl zajęć poświęconych nowoczesnej kuchni polskiej, podczas których prowadzący – Witek Iwański z Aruana Hotel Narvil Conference & SPA - udowadnia, że kuchnia polska to nie tylko schabowy czy pierogi. W programie m. in. chleb z czarnuszką na szybkim zaczynie, pesto z czosnku niedźwiedziego, czy chłodnik szparagowy ze słonecznikiem. Zajęcia prowadzone będą w języku polskim i angielskim, więc można na nie zaprosić obcojęzycznych przyjaciół, którzy chcą poznać polską kuchnię w zupełnie nowej odsłonie.

Fani burgerów i steków nie powinni przegapić spotkania Mięsolubni: cz.1 wołowina z Kamilem Pietrowiczem, który doświadczenie zdobywał m. in. w kopenhaskiej Nomie, czy jednej z restauracji Gordona Ramsaya. W programie m. in.: stek wołowy z pokazem różnych stopni wysmażenia, klasyczny burger oraz tatar wołowy.

Dla szukających oryginalnego prezentu na Dzień Matki CookUp przygotował elegancki, upominkowy voucher na wspólne francuskie gotowanie z Davidem Gaboriaud z After Work. To okazja by spędzić z Mamą ten wyjątkowy dzień i wspólnie przygotować: zupę cebulową, solę z warzywami oraz crème brûlée.



W majowej ofercie CookUp znaleźć można także inne warsztaty tematyczne, w tym szparagowy zawrót głowy, tajniki kuchni tajskiej, zajęcia z pieczenia chleba czy kręcenia lodów domowymi sposobami. Szczegóły dotyczące terminów zajęć oraz rezerwacji można znaleźć na stronie www.cookup.pl oraz na Facebook: https://www.facebook.com/CookUpStudio

CookUp to studio kulinarne zlokalizowane na terenie warszawskiego Fortu Mokotów przy ul. Racławickiej 99, w którym odbywają się warsztaty, pokazy i prezentacje kulinarne oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe. W przestronnym, blisko 200-metrowym wnętrzu na uczestników warsztatów czeka 16 stanowisk do gotowania, komfortowa przestrzeń degustacyjna i wypoczynkowa. J

ako jedyne w Polsce, studio kulinarne CookUp wyposażone jest w wysokiej klasy sprzęt włoskiej firmy Bertazzoni oraz Smeg. Do dyspozycji uczestników są też m.in. roboty kuchenne KitchenAid, noże Fiskars, deski Epicurean oraz naczynia Berghoff. Warsztaty prowadzą szefowie kuchni, właściciele restauracji, autorzy konceptów kulinarnych oraz dietetycy, dla których gotowanie jest nie tylko sposobem na życie, ale także pasją.