iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Wiosenne hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To moja własna wersja hamburgerów w zdrowszym wydaniu, bez sosów, są bardzo smaczne i zabieram takiego często do pracy nawet na zimno.

Wiosenne hamburgery

Składniki:

Wiosenne hamburgery

 

  • 4 duże bułki,
  • 30 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 4 łyżki kiełków ulubionych,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka żółtka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • kawałek kapusty czerwonej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 2 jajka,
  • 1 ogórek zielony,
  • kilka liści sałaty masłowej,
  • 2 łyżki masła.

Sposób przygotowania:

Wiosenne hamburgery
Czosnek rozgniatamy przez praskę i mieszamy z masłem, bułki rozcinamy ale nie do końca, smarujemy masłem, pieczemy w piekarniku 15 minut. mięso wyrabiamy z papryką słodką, solą, pieprzem, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, wyrabiamy masę, formujemy 4 kotlety do hamburgerów i smażymy na na złoto na oleju. Paprykę kroimy w paski, cebulę w krążki, kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z majonezem oraz solą. W pieczonych bułkach umieszczamy liścia sałaty, kotleta, porcję surówki, krążki cebuli, paski papryki, ogórka zielonego, posypujemy kiełkami i podajemy.