monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Wiosenne jaja w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jaja zatopione w majonezie w majonezie z chrupiącą rzodkiewką ,świeżym ogórkiem ,szczypiorkiem i rzeżuchą.

Wiosenne jaja w majonezie

Składniki:

Wiosenne jaja w majonezie

 

  • 5-6 jaj ugotowanych na twardo
  • Pół ogórka zielonego
  • 4-5 rzodkiewek
  • Garść rzeżuchy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • Sól , pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne jaja w majonezie
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w pół plasterki, rzodkiewki myjemy obcinamy ogonki i kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem .Jaja obieramy i przekrawamy na pól, układamy na talerzu polewamy majonezem posypujemy szczypiorkiem na który wykładamy ogórka i rzodkiewkę .Na samą górę kładziemy rzeżuchę .