2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1445]

Wiosenne jajka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolorowe i proste do przygotowania. Prawdziwie wiosenne, na śniadanie, z dodatkiem rzodkiewki, z delikatną nutą chrzanu, kuszą smakiem i wyglądem podane na szczypiorku będą prawdziwą ozdobą stołu.

Wiosenne jajka

Składniki:

Wiosenne jajka

 

  • 5 jaj
  • 4 rzodkiewki
  • 10 dag gotowanej szynki
  • 1 cebula szalotka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • 1 łyżeczka kremowego chrzanu
  • Szczypta kurkumy
  • Sól morska do smaku
  • Świeżo mielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wiosenne jajka

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, wystudzić i przekroić na pół.

Wyjąć żółtka do miseczki, rozdrobnić je widelcem, dodać drobno pokrojoną w kostkę szalotkę oraz rzodkiewki, doprawić solą pieprzem, dodać szczyptę kurkumy, połączyć z majonezem, śmietaną i chrzanem, dokładnie wymieszać.

Masą napełnić białka, wierzch udekorować plasterkami rzodkiewki, ułożyć na szczypiorku, schłodzić i podawać.
Smacznego!