iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenne jajka na liściach szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wiosenne jajka na liściach szpinaku

Wiosenne jajka  na liściach szpinaku

Składniki:

Wiosenne jajka na liściach szpinaku

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne jajka na liściach szpinaku
Jajka gotujemy na twardo. Pięć ugotowanych jajek przekrawamy i usuwamy żółtka dwa pozostałe siekamy razem z wyjętymi żółtkami. Do posiekanych jajek dodajemy pokruszony twaróg , odcedzona kukurydzę , posiekana natkę pietruszki i pokrojoną drobno paprykę marynowaną . Doprawiamy pastę jogurtem ,majonezem, chilli,czosnkiem niedźwiedzim,solimy do smaku. Pastę dokładnie mieszamy i nakąłdamy obficie do jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach szpinaku ,posypujemy obficie przyprawami.