kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Wiosenne kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gdy znudzą nam się zwykłe kanapki proponuje przygotować takie kanapeczki. Z dodatkiem sałaty mix, mozzarelli i pomidorków.

Wiosenne kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne kanapki

 

  • 2 kawałki chleba
  • 2 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 1 garść mix sałaty
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Wiosenne kanapki
Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Mozzarellę kroimy w półplasterki.
Chleb wyjmujemy z woreczka foliowego i kładziemy na talerzu.
Chleb smarujemy kwaśną śmietaną, kładziemy porcje sałaty na to kładziemy pokrojoną mozzarellę i pokrojone pomidorki koktajlowe.
Oprószamy solą i pieprzem.
Wiosenne kanapki
Pokrojone pomidorki koktajlowe w plasterki.
Wiosenne kanapki
Odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy w plasterki.
Wiosenne kanapki
Na posmarowany chleb kładziemy sałatę i mozzarellę.
Wiosenne kanapki
Następnie układamy pokrojone pomidorki koktajlowe.