iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenne leczo z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Coś innego lekkiego pasujące na wiosenny obiad. Leczo ale lekkie z minimalna ilością tłuszczu, z delikatna parówką z szynki. Do tego całe mnóstwo zdrowych warzyw.

Wiosenne leczo z kukurydzą

Składniki:

Wiosenne leczo z kukurydzą

 

 

 

 

  • 1 /2 puszki kukurydzy

 

  • 1 cebula

 

 

 

  • 3 łyżki ketchupu ostrego

 

 

 

 

  • olej 2 łyżki

 

  • 4 parówki z szynką

Sposób przygotowania:

Wiosenne leczo z kukurydzą
Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w równa kostkę. Cebule i czosnek siekamy.

Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy.

Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii.

Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku.

Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy.

Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. 

Tagi:

danie leczo