Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Wiosenne szaleństwo na talerzu wg Albert

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na Walentynki i bez okazji, na poniedziałek i na niedzielę, na pogodę i niepogodę. Kulinarne dzieło mojego męża :)

Wiosenne szaleństwo na talerzu wg Albert

Składniki:

Wiosenne szaleństwo na talerzu wg Albert

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne szaleństwo na talerzu wg Albert
Mix sałat( m. in. roszponka, cykoria, radicchio, endywia escarola, endywia frisee) układamy na talerzu. Jajko, część oliwek i kapary kroimy w plasterki. Pozostałe oliwki kroimy na pół. Wędlinę kroimy w paski. Na sałacie układamy plasterki jajka, wędlinę, pokrojone oliwki i kapary. Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz, mieloną paprykę, czosnek granulowany, bazylię, curry u suszony koperek. Przygotowanym w ten sposób sosem polewamy sałatkę. Smacznego :)