iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny bocian

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Propozycja obiadku dla niejadków

Wiosenny bocian

Składniki:

Wiosenny bocian

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny bocian
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.Można takze ugotować w mundurkach Po ugotowaniu dusimy je z łyżeczką masła. Z ziemniaczków formujemy bociana. Smarujemy go śmietaną 18 procentową . Pióra robimy z odrobiny maku. Nogi robimy z kabanosa przeciętego wzdłuż . Dziób z kawałków pomidora. Oko to kulka pieprzu. Bocian stoi na umytym szpinaku.Takiego bociana podajemy na obiad.

Tagi:

szpinak mak