PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny krem pieczarkowy z dodatkiem wiosennych młodych warzyw. Wszystko razem zblendowane daje lekki wiosenny smak.

Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem

 

  • 1 opakowanie makaronu gwiazdki
  • 500g pieczarek
  • 2 młode marchewki
  • 1 mały korzeń pietruszki
  • 1 młoda cebula
  • 1/4 główki młodej białej kapusty
  • 1 litr bulionu
  • 1 łyżka masła
  • 100ml śmietany 36%
  • 50ml wytrawnego białego wina
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem
Makaron gotujemy wg przepisu na odpakowaniu. W bulionie gotujemy obrane marchewki i korzeń pietruszki oraz kapustę. Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy na maśle z młodą cebulką i wrzucamy do bulionu. Wszystko razem blendujemy na gładki krem. Dodajemy śmietanę i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Następnie zdejmujemy krem z ognia, dodajemy wino i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec z kremem mieszamy posiekaną natkę pietruszki. Krem podajemy z makaronem gwiazdki.
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem
Etap 1 Rozpoczynamy od przesmażenia pieczarek.
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem
Etap 2 Warzywa blendujemy na gładki krem.

Tagi:

makaron