Eweralda1975

Eweralda1975

Kucharz
[Przepisów: 2]

Wiosenny mezalians

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam niecierpliwym lub przy nie zapowiedzianych gościach.

Wiosenny mezalians Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenny mezalians

 

  • 1 opak,szpinaku świeżego
  • 30-40 dkg,wędzonego boczku
  • Parmezan
  • Kilkanaście sztuk pomidorków koktajlowych
  • Sos;
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 2-3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Wiosenny mezalians
Zaczynamy od przyrządzenia sosu. Wszystkie składniki łączymy w małym rondelku ,przez praskę przeciskamy czosnek i dodajemy do rondelka,całość doprowadzamy do wrzenia .Odstawić do przestygnięcia. Umyte i osuszone liście szpinaku układamy w płaskim naczyniu. Boczek kroimy w drobną kostkę i obsmażamy.Następnie wykładamy na liście szpinaku. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół i układamy jako kolejny składnik na boczku. Polewamy wcześniej przygotowanym przestudzonym sosem. Całość posypujemy parmezanem . I potrawa gotowa! Smacznego!
Wiosenny mezalians
Etap 1
Wiosenny mezalians
Etap 2
Wiosenny mezalians
Etap 3

Tagi:

szpinak sosy