msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Wiśniowa rozkosz

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Ciasto smakuje nawet tym,którzy nie lubią wiśni.

Wiśniowa rozkosz

Składniki:

Wiśniowa rozkosz

 

  • jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 czubate

 

  • wiśni łącznie z sokiem,który w trakcie pestkowania się wydobędzie, 2 galaretki rubinowe wieloowocowe Wodzisław
  • 1 krem Delecty Karpatka-gotowy w 3 minuty, 400 ml mleka

 

  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Wiśniowa rozkosz
Galaretki rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni.Odstawić. Biszkopt- białka jaj ubić na sztywno z odrobiną soli.Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku a na koniec również małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Upiec w temp. 170 stopni ok.40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta.Wstawić na noc do lodówki.Posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

biszkopt